Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

SMS-lån ett snabblån med enkel ansökan

2006 introducerade företaget Mobillån svenskarna för första gången för möjligheten att ta små lån via sms. Sms-lån sker idag inte bara via sms utan ofta också genom att ansöka på företagens hemsidor.

Sms-lån är snabba och enkla lån

Sms-låneföretag måste göra en kreditprövning på den som ansöker om ett lån. Att göra en kreditprövning innebär att den som lånar ut pengar kollar upp om personen som vill ta ett lån har möjlighet att betala tillbaka pengarna. smslåne-företagen använder oftast inte UC (Upplysningscentralen) som är samma kreditprövningsföretag som lämnar upplysningar till stora företag exempelvis de flesta bankerna.

Vad är sms-lån?

Sms-lån innebär numera inte bara att man tar lånet via SMS utan det är vanligt att man istället menar olika typer av små krediter. Andra namn för samma sak kan vara mobillån, snabblån eller mikrolån. De är alla blancolån och har inga säkerheter. Det finns många olika företag som erbjuder Sms-lån och du kan fritt välja ett som passar dig. Du kan låna allt från 200 kr och upp till 40 000 kronor eller mer. De vanligaste summorna att låna är fortfarande 1000 kr till 3000 kr. Lånen betalas tillbaka nästa månad, ofta efter högst 30 dagar eller ibland 45 dagar. För att betala tillbaka lånet är det den lånade summan plus ränta och avgifter som ska betalas. Innan du tar lån se till att du vet vilka räntor och avgifter som gäller. Sms-lånen är inspirerade av något som kallas för payday loans i USA. Där använder man ett system med checkar men förutom det är det samma princip. Lånen ska gå fort att betala ut och ska också betalas tillbaka inom en relativt kort period.

Varför tar man Sms-lån?

Sms-lån kan vara en lösning om du en månad behöver pengar för att täcka dina utgifter. Det kan hända vem som helst att man plötsligt en dag har ont om pengar. Hos sms-låneföretagen får du  snabbt svar och utbetalning av pengarna som du behöver. Meningen är att det ska vara en snabb och enkel lösning att ta sms-lån.

Hur tar man Sms-lån?

Ansökan om att ta sms-lån sker inte bara via sms. När du sms:ar företaget att du vill låna får du ofta tillbaka en länk att gå in på och registrera dig. Oftast behöver du bara registrera dig en gång och företagen har sina egna krav på dem som lånar. De som lånar ska ofta vara över 18 år och svenska medborgare. För att fortsätta behöver du ange ditt personnummer, en e-postadress och genomgå en kreditprövning. För att kunna slutföra din ansökan måste du identifiera dig och det kan du göra genom din e-legitimation. Ibland kan du också välja att bli uppringd av företaget som fastställer din identitet. När ansökan är inskickad tar det inte lång tid innan den behandlas. Ofta tar det inte mer än 15 minuter innan det är klart. Om du blir godkänd för lånet betalas pengarna ut direkt. Beroende på vilken bank du och sms-låneföretaget har kan det ta olika lång tid innan överföringen syns på ditt bankonto.

Gratis Sms-lån

Många långivare erbjuder gratis sms-lån, dvs att du kan låna utan räntor och avgifter. Detta gäller för nya kunder. Detta är ett bra sätt att testa en ny långivare och betalar du tillbaka lånet i tid lånar du gratis. Kolla i vår lista så ser du vilka långivare som erbjuder Sms-lån utan ränta och kostnader.

Pengar samma dag

Ofta kan du få pengarna samma dag om du har samma bank som låneföretaget använder sig av. Om du funderar på att ta sms-lån på kvällen eller helgen kan du läsa nedanför om hur det fungerar.

Ta sms-lån på helgen

Om du behöver få sms-lån utanför kontorstid, till exempel på nätter, helger eller helgdagar finns det företag som erbjuder det. Det som krävs är att företaget samarbetar med en bank som du har konto i.  Om du är i behov av pengarna direkt kom ihåg att kolla att det företag som du ansöker hos kan göra utbetalningen direkt, om de har handläggare på plats, och till den bank som du har konto i.

ANNONS ▼

© 2017-2023 Snabbkredit.nu